Afwerking

Glansgaren band

Stoopen verwerkt de jacquardstof in hemden, directoires en buste en in damesondergoed. De stof is zeer populair doordat het motief kan worden aangepast aan persoonlijke behoeften. Ook kan de stof worden afgewerkt met een kantafzet, wat een luxe uitstraling geeft aan het product. Als men een nog luxueuzere uitstraling wil creëren kan men de kantafzet aanzetten met glansgaren of eventueel een dekdraad. Er kan gekozen worden voor één of meerdere glansbanen (variatie breed/smal). Bij een pijpafzet wordt er meestal maar 1 glansbaan gekozen. Al onze producten in deze stof worden gebreid in body size, zodat er geen zijnaden moeten aangebracht worden.

Kanten opzet

Stoopen beschikt ook over kanten passen, die zeer populair zijn onder de dames. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Voor de afzet is een satijnenband een uitstekende combinatie met een kanten pas. Dankzij Stoopen worden de afwerkingen perfect op elkaar afgestemd. Ook de juiste stofkwaliteit wordt gekozen. Dit kan een 1x1 rib, 2x2 rib, interlock, single jersey (al dan niet elastisch) of een jacquard zijn.

Taille afwerking

De tailleafwerking met een tekstband is een topper in vele collecties. De teksten kun je vrij bepalen en kunnen met een glansgaren worden ingeweven. Je kunt hiervoor ook een gekleurde tekst kiezen en de band is er in een waaier van kleuren.

De naden kunnen als flatlock- en als locknaad worden uitgevoerd. De flatlocknaad is een mooie platte naad, die het product prettig om dragen maakt. De locknaad is een minder opvallende naad.

Interlock

Een andere soort stof is interlock. Deze kunnen wij standaard uitvoeren, maar ook met getrokken naald wat een motief in de stof als resultaat geeft. Geruwde stof geeft dan weer een soort van warmte en zachtheid. Ook de taille, voorstukken, pijpen en armsgaten worden vaak afgewerkt met een boord in verschillende breedtes. U kan ook een speels effect creëren door een schulp boord (eventueel met borduurgaren). Elastische stof of 100% katoen worden het meest gebruikt voor deze een schulp boord.